Navigation Menu+

Nieuws

Dit geeft zin stopt! (soort van)

Posted by on 10:27 in Nieuws | 0 comments

Dit geeft zin stopt! (soort van)

Dit geeft zin stopt. Tenminste, in de vorm zoals het nu bestaat. Trouwe volgers hebben al gemerkt dat de routecamera’s al meer dan een half jaar stilliggen. We zijn op dit moment bezig ze naar huis te halen zodat ze op een andere manier kunnen bijdragen aan het project.

Dit geeft zin gaat verder als puur online platform, open voor iedereen. Foto’s kunnen vanaf nu door iedereen ingestuurd worden via Facebook, Instagram (@ditgeeftzin en #ditgeeftzin), en via e-mail. Voldoet jouw foto aan de eisen (niet commercieel en zelf gemaakt, met een beschrijving van maximaal 150 woorden), dan plaatsen we hem op onze website, Facebook en Instagram. Zo kan iedereen geïnspireerd raken door jouw zingeving.

 

 

 

 

 

 

Dit geeft zin draaide de afgelopen twee jaar op het fysiek doorgeven van twee camera’s. Door het maken van een foto met die camera’s konden mensen antwoord geven op de vraag: ‘Stelt dat je één foto mocht maken van wat jou leven zin geeft, wat zou je dan op de foto zetten?’ Helaas bleek het moeilijk de camera iedere week door te laten geven en zo een mooie keten van zingevingsfoto’s te creëren. Door deelname voor iedereen nu mogelijk te maken hopen we meer mensen te laten reflecteren op hun leven.

We nemen ons leven vaak voor lief. We zijn bezig met onze dagelijkse beslommeringen en realiseren ons niet altijd wat het eigenlijk betekent te leven. Maar desondanks hebben we allemaal onze eigen redenen om van het leven te genieten en het leven de moeite waard te vinden. Voor de een is dat familie, voor de ander religie en voor weer iemand anders het werk dat hij doet. Maar wat geeft het leven nu echt zin? Waar doe je het allemaal voor? Wat maakt jouw leven nu echt de moeite waard? Die vragen staan centraal bij Dit geeft zin.

Ga jij de uitdaging aan?

Fotoboek

Posted by on 09:41 in Nieuws | 0 comments

Fotoboek

Dit geeft zin is inmiddels twee jaar bezig. In die tijd hebben velen hun foto ingezonden en de camera’s doorgegeven. Ze zijn in bijna het hele land geweest. We vonden het tijd alle foto’s en verhalen eens bij elkaar in een boek te zetten. De reacties daarop zijn zo positief dat we gaan proberen het boek in grotere oplage uit te geven. Tot die tijd moeten we het doen met dit unieke exemplaar.

Tentoonstelling over zingevingsfoto’s van Dit geeft zin

Posted by on 11:11 in Nieuws | 0 comments

Tentoonstelling over zingevingsfoto’s van Dit geeft zin

Stel dat je één foto mocht maken van dat wat echt zin geeft aan jouw leven, wat zou je dan op de foto zetten? Die vraag staat centraal bij het project rondom de Zincamera dat vorig jaar juni na een succesvolle crowdfundingscampagne via www.geloofinjeproject.nl van start ging, een initiatief van Nijmegenaar Thomas Hontelez en de Franciscaanse Beweging.

‘Na de succesvolle crowdfunding kon ik twee camera’s kopen’ zegt Thomas Hontelez, ‘Inmiddels zwerven ze al meer dan een jaar door het land en zijn er ruim 60 foto’s binnen gekomen. Het is leuk om te zien dat het project nog steeds loopt.’ Zo goed zelfs dat er al van verschillende kanten interesse is gekomen voor een tentoonstelling van de foto’s. Vorige week woensdag hebben we de eerste tentoonstelling afgesloten. Tijdens de zomermaanden waren er tien foto’s te zien bij het studentenpastoraat Ziel en Zaligheid op Uilenstede.

Net als de camera’s gaat ook de tentoonstelling door het land. Van 12 november tot 7 januari zal de tentoonstelling te zien zijn in de kerkelijke pop-upwinkel Mooi verhaal in winkelcentrum ’t Forum in Assen. Op 12 november om 15.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door Thomas Hontelez van Dit geeft zin en Bert Altena, stadspredikant van Assen en initiatiefnemer van de pop-upwinkel. Er zullen fotografen geïnterviewd worden over hun bijdrage aan het project en een professionele fotograaf zal zijn blik laten gaan over de foto’s. De middag is tevens de aftrap van een fotoactie. Iedere bezoeker wordt uitgedaagd zijn of haar zinfoto in te sturen. De meest boeiende foto komt in laatste week van de tentoonstelling tussen de andere foto’s te hangen. De winnaar mag de foto, afgedrukt op A3-formaat na afloop mee naar huis nemen.

Dus:

zaterdag 12 november, 15.00 uur in kerkelijke Pop-up winkel Mooi Verhaal.

 

Belangstelling bij tentoonstelling Dit geeft zin

Belangstelling bij tentoonstelling Dit geeft zin.

 

Thomas Hontelez ligt project Dit geeft zin toe voor studenten in Amsterdam.

Thomas Hontelez ligt project Dit geeft zin toe voor studenten in Amsterdam.

Routecamera van de Walk of Wisdom is terug

Posted by on 13:33 in Nieuws | 0 comments

Routecamera van de Walk of Wisdom is terug

Het idee achter Ditgeeftzin.nl is dat degene die een ‘Zincamera’ krijgt een foto maakt van wat zijn of haar leven echt zin geeft. Die foto’s worden op www.ditgeeftzin.nl gedeeld en zetten daar mensen aan het denken over de zin van het leven. Het inspireert ze even stil te staan bij wat belangrijk is in het leven. Op 19 september 2015 ging er een speciale Zincamera onderweg over de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute rondom Nijmegen. Het was een experimenteel project. Werkt het concept van de Zincamera ook op de Walk of Wisdom? En schept dat wellicht mogelijkheden voor andere ‘themacamera’s’?

De routecamera van de Walk of Wisdom wijkt een beetje af van de andere twee Zincamera’s. Het is niet gemakkelijk de camera zomaar door te geven, zoals bij de normale camera’s de bedoeling is. De fotografen kunnen hun eigen foto’s niet online zetten en het is nog maar afwachten of en hoe de camera weer bij Dit geeft zin terecht komt. Pelgrims schrijven in een boekje hun overwegingen bij de foto die ze gemaakt hebben. Dat boekje wordt een soort logboek. Niet eentje die op een vaste plaats staat, zoals boven op bergen gebruikelijk is, maar eentje die zelf ook over de route rondzwerft en zodoende verhalen verzamelt. De eerste ronde, van bijna 8 maanden leverde 7 foto’s en verhalen op. Over ontmoetingen, de natuur en de verassingen van onderweg. Pelgrims kunnen elkaars verhalen lezen en elkaars foto’s bekijken. Op die manier inspireren zij elkaar onderweg.

Binnenkort gaat de routecamera weer op pad. Als je de Walk of Wisdom van de zomer gaat lopen heb je grote kans hem ergens aan te treffen. Maar waar en wanneer, dat is een verassing. Wil je alvast de foto’s van de andere pelgrims bekijken? Kijk dan op www.ditgeeftzin.nl/routecamera

De routecamera

De routecamera

 

Geglimlacht licht in het Franciscaans Maandblad

Posted by on 11:43 in Nieuws | 0 comments

Geglimlacht licht in het Franciscaans Maandblad

Sinds begin dit jaar heeft Dit geeft zin een eigen rubriek in het Franciscaans Maandblad. Het maandblad van de Franciscaanse Beweging dat 10x per jaar verschijnt. In die rubriek gaat Thomas Hontelez op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Op de website van Dit geeft zin mogen de beschrijvingen bij de foto’s maar maximaal 150 woorden zijn. Tijdens de interviews komen de verhalen en personen achter die foto’s wat meer naar voren.

Geglimlacht licht

Geglimlacht licht

Lees hier het verhaal van Jeanne van der Heijden; Geglimlacht licht

Ditgeeftzin.nl op Inspiratiebijeenkomst Geloof in je project

Posted by on 11:19 in Nieuws | 0 comments

Ditgeeftzin.nl op Inspiratiebijeenkomst Geloof in je project

Op 20 april organiseert het crowdfundingplatform Geloofinjeproject een inspiratiebijeenkomst in Amsterdam. Thomas Hontelez van Ditgeeftzin.nl is uitgenodigd foto’s van De Zincamera’s te laten zien.

Met inmiddels ruim 150.000 euro op de teller is de website www.geloofinjeproject.nl, die anderhalf jaar geleden startte, een groot succes. Vele tientallen projecten zijn succesvol afgerond op de site, diverse nieuwe projecten zullen binnenkort online gaan. Geloofinjeproject wil graag op deze bijeenkomst het succes met je delen, ruimte bieden aan inspirerende projecten via een Pitch-challenge en je informeren over de kracht van crowdfunding.

Deze inspiratiebijeenkomst biedt een programma met boeiende sprekers, inspirerende workshops en korte presentaties. En een Pitch-challenge waarbij het publiek met waardebonnen kan stemmen op het beste project. Hoe dit precies werkt, lees je hieronder.

Voor wie gelooft in zijn project, hiervoor op zoek is naar geld en meer wil weten over crowdfunding is deze bijeenkomst een absolute must. Je bent van harte welkom!

 

Praktische informatie:
– Datum/tijd: woensdag 20 april 2016 van 17.30-21.15 uur
– Locatie: Corvershof, diaconie Amsterdam, Van Limmikhof-zolder, Nieuwe Herengracht 18. De routebeschrijving vind je hier
– Entree: gratis
– Aanmelden: is verplicht, via g.idema@intermonde.nl
– Een initiatief van: Stichting Geloofinjeproject in samenwerking met Bureau Intermonde, Protestantse diaconie Amsterdam, Haëlla Stichting en Reliwerk.nl

Bron: www.nieuwwij.nl

Routecamera van Dit geeft zin is onderweg

Posted by on 16:54 in Nieuws | 0 comments

Routecamera van Dit geeft zin is onderweg
Damiaan neemt de routecamera en de wereldvredesvlam mee.

Damiaan neemt de routecamera en de wereldvredesvlam mee.

De routecamera van Dit geeft zin die de komende tijd over de Walk of Wisdom zal zwerven is zojuist vertrokken met Damiaan Messing. Damiaan zal de komende week de WereldVredesVlam over de route van de Walk of Wisdom dragen. Dit doet hij naar aanleiding van de PAX vredesweek. Hij mag de komende week één foto maken van een bijzondere plek of bijzonder moment dat hem tijdens het lopen raakt.

Damiaan loopt op het thema ‘strijd’. In 150 woorden mag hij beschrijven waarom hij juist die foto gemaakt heeft en wat het voor hem betekend. Iedere avond is hij met de vlam ergens langs de route te gast. Die avonden staan in het teken van de vrede waarbij zowel religieuze als seculiere organisaties een klein programma organiseren. Na deze week zal de camera over de route blijven zwerven en af en toe in Nijmegen terugkomen. Daar wordt hij opgeladen en worden de foto’s verwerkt en online geplaatst.

Daarmee zijn er nu drie camera’s onderweg. De andere twee zwerven nog steeds vrij door het land, maar gaan op een iets lager tempo dan aanvankelijk het plan was. Dat hoort allemaal bij het project.

Collage in Franciscaans Maandblad

Posted by on 10:17 in Nieuws | 0 comments

Collage in Franciscaans Maandblad

In het zomernummer van het Franciscaans Maandblad stond een mooie collage van de eerste foto’s op Ditgeeftzin.nl. Leuk om de digitale foto’s ook eens gedrukt te zien. Wie weet kunnen we daar in de toekomst meer mee doen.

Ditgeeftzin.nl in het Franciscaans Maandblad

Ditgeeftzin.nl in het Franciscaans Maandblad

‘Routecamera’ op Walk of Wisdom

Posted by on 14:17 in Nieuws | 0 comments

‘Routecamera’ op Walk of Wisdom

Ditgeeftzin.nl heeft een derde camera gekregen. Deze is gedoneerd door iemand die het project rondom de zincamera een warm hart toe draagt. Met al twee camera’s die vrij door het land zwerven, wordt deze derde camera een ‘routecamera’ over de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute rondom Nijmegen.

De routecamera

De routecamera

De insteek blijft grotendeels hetzelfde. De camera heeft de Stevenskerk in Nijmegen als uitvalsbasis, tevens het startpunt van de Walk of Wisdom. Pelgrims kunnen daarvandaan de camera meenemen op hun wandeling en een foto maken van een moment dat, of een plaats die hun raakt. Bij terugkomst in de kerk schrijven ze op waarom ze precies die foto gemaakt hebben en wat het met ze doet. Ze laten de camera weer achter voor de volgende pelgrim. De foto’s worden eens per twee of drie weken op www.ditgeeftzin.nl geplaatst, als een soort spin-off van het originele project.

Ook bij deze camera blijft het een verrassing of je hem in bezit krijgt. Een pelgrim moet net het geluk hebben dat de camera in de kerk is op het moment dat hij of zij aan de tocht begint. De camera wordt de ‘routecamera’ genoemd en moet dus op de route blijven. Pelgrims die de Walk of Wisdom in losse dagen lopen mogen hem een dagje meenemen op de voorwaarde dat ze hem weer inleveren op het moment dat ze naar huis gaan. De camera zwerft dus altijd ergens op de route.

Over een week of drie moet de camera onderweg zijn over de route.

Wil je ook een camera aan Ditgeeftzin.nl doneren? Of heb je een idee voor een andere ‘themacamera’? Laat het ons weten via het contactformulier.

Meer over de Walk of Wisdom lees je op www.walkofwisdom.org

Tweede Zincamera is onderweg

Posted by on 16:52 in Nieuws | 0 comments

De roze camera is nu ook onderweg!

Waarschijnlijk ben ik de enige die de kans krijgt meerdere zincamera’s weg te geven. Ik voel me vereerd. Vanmorgen kondigde ik aan dat Misha Beliën de tweede, roze, camera graag op weg wilde helpen en vanmiddag heb ik de camera bij hem achtergelaten.

Het blijft een bijzonder moment om het mooie geheel van camera, doosje en kaartjes bij een (relatief) onbekend iemand achter te laten. Het is letterlijk een oefening in loslaten en de dingen nemen zoals ze gaan komen. Zonder vertrouwen op een goede afloop is het haast onmogelijk een project als Dit geeft zin vol te houden.

Aanvankelijk was ik van plan de roze camera op een heel andere plaats in het land los te laten. Maar de blauwe camera bewijst dat dat helemaal niet nodig is (kijk maar op de kaart). Al na twee keer was de camera in het noorden van Noord-Holland terecht gekomen. ‘Een heel ander sociaal milieu’, zeiden mensen tegen me. Maar ook dat doet er niet toe. In welk milieu de blauwe camera zich nu bevind? Ik weet het niet. Met twee of drie keer doorgeven kan alles anders zijn. Het enige dat ik krijg is een foto en een stukje tekst. Meer weet ik niet, en dat hoeft ook niet.

Ik wens alle toekomstige fotografen veel inspiratie toe!

ThomasPin It on Pinterest