Navigation Menu+

‘Routecamera’ op Walk of Wisdom

Posted on aug 29, 2015 by in Nieuws | 0 comments

Ditgeeftzin.nl heeft een derde camera gekregen. Deze is gedoneerd door iemand die het project rondom de zincamera een warm hart toe draagt. Met al twee camera’s die vrij door het land zwerven, wordt deze derde camera een ‘routecamera’ over de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute rondom Nijmegen.

De routecamera

De routecamera

De insteek blijft grotendeels hetzelfde. De camera heeft de Stevenskerk in Nijmegen als uitvalsbasis, tevens het startpunt van de Walk of Wisdom. Pelgrims kunnen daarvandaan de camera meenemen op hun wandeling en een foto maken van een moment dat, of een plaats die hun raakt. Bij terugkomst in de kerk schrijven ze op waarom ze precies die foto gemaakt hebben en wat het met ze doet. Ze laten de camera weer achter voor de volgende pelgrim. De foto’s worden eens per twee of drie weken op www.ditgeeftzin.nl geplaatst, als een soort spin-off van het originele project.

Ook bij deze camera blijft het een verrassing of je hem in bezit krijgt. Een pelgrim moet net het geluk hebben dat de camera in de kerk is op het moment dat hij of zij aan de tocht begint. De camera wordt de ‘routecamera’ genoemd en moet dus op de route blijven. Pelgrims die de Walk of Wisdom in losse dagen lopen mogen hem een dagje meenemen op de voorwaarde dat ze hem weer inleveren op het moment dat ze naar huis gaan. De camera zwerft dus altijd ergens op de route.

Over een week of drie moet de camera onderweg zijn over de route.

Wil je ook een camera aan Ditgeeftzin.nl doneren? Of heb je een idee voor een andere ‘themacamera’? Laat het ons weten via het contactformulier.

Meer over de Walk of Wisdom lees je op www.walkofwisdom.org

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 3 = 12Pin It on Pinterest