Navigation Menu+

Routecamera van de Walk of Wisdom is terug

Posted on mei 31, 2016 by in Nieuws | 0 comments

Het idee achter Ditgeeftzin.nl is dat degene die een ‘Zincamera’ krijgt een foto maakt van wat zijn of haar leven echt zin geeft. Die foto’s worden op www.ditgeeftzin.nl gedeeld en zetten daar mensen aan het denken over de zin van het leven. Het inspireert ze even stil te staan bij wat belangrijk is in het leven. Op 19 september 2015 ging er een speciale Zincamera onderweg over de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute rondom Nijmegen. Het was een experimenteel project. Werkt het concept van de Zincamera ook op de Walk of Wisdom? En schept dat wellicht mogelijkheden voor andere ‘themacamera’s’?

De routecamera van de Walk of Wisdom wijkt een beetje af van de andere twee Zincamera’s. Het is niet gemakkelijk de camera zomaar door te geven, zoals bij de normale camera’s de bedoeling is. De fotografen kunnen hun eigen foto’s niet online zetten en het is nog maar afwachten of en hoe de camera weer bij Dit geeft zin terecht komt. Pelgrims schrijven in een boekje hun overwegingen bij de foto die ze gemaakt hebben. Dat boekje wordt een soort logboek. Niet eentje die op een vaste plaats staat, zoals boven op bergen gebruikelijk is, maar eentje die zelf ook over de route rondzwerft en zodoende verhalen verzamelt. De eerste ronde, van bijna 8 maanden leverde 7 foto’s en verhalen op. Over ontmoetingen, de natuur en de verassingen van onderweg. Pelgrims kunnen elkaars verhalen lezen en elkaars foto’s bekijken. Op die manier inspireren zij elkaar onderweg.

Binnenkort gaat de routecamera weer op pad. Als je de Walk of Wisdom van de zomer gaat lopen heb je grote kans hem ergens aan te treffen. Maar waar en wanneer, dat is een verassing. Wil je alvast de foto’s van de andere pelgrims bekijken? Kijk dan op www.ditgeeftzin.nl/routecamera

De routecamera

De routecamera

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 2Pin It on Pinterest