Navigation Menu+

Routecamera

Op 19 september 2015 ging er een speciale Zincamera onderweg over de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute rondom Nijmegen. Het principe is hetzelfde als bij de andere twee camera’s die door het land zwerven. Enige beperking is dat deze camera op de route moet blijven. Dat levert een aantal problemen op. Zo komen de foto’s niet via de fotograaf op ditgeeftzin.nl, maar moet de camera eerst weer terug in Nijmegen komen voordat de foto’s online kunnen komen. Het blijft een grote verassing wanneer en of de camera met foto’s binnenkomt.

Hier zie je welke foto’s zij insturen.

 

Kracht door kalmte

Posted by on 19:34 in Routecamera Walk of Wisdom | 0 comments

Kracht door kalmte
Kracht door kalmte

Kracht door kalmte

26 september 2016, pelgrim onbekend.

Kracht door kalmte.

opstijgen door te aarden.

De verleiding

Posted by on 19:26 in Routecamera Walk of Wisdom | 0 comments

De verleiding
De Verleiding

De Verleiding

31 augustus 2016, Marleen, pelgrim 821.

Gestart bij ‘De Verleiding’. Zo de dijk op tot helemaal in Beuningen. Superfijn weer; zonnetje met een windje erbij! Mooie omgeving en ik maak onderweg al reclame voor de walk of Wisdom, vind het zo’n fijne tocht. In Beuningen bij het Dijkmagazijn een stop. De wandeling daar langs de Waal deed me weer denken aan Theater Over en Weer wat zich daar deze zomer verschillende avonden afspeelde. Superleuk theater, lekker buiten, divers.

Groet en goede wandeling.

 

Ik ga op reis

Posted by on 19:25 in Routecamera Walk of Wisdom | 0 comments

Ik ga op reis
Ik ga op reis

Ik ga op reis

25 augustus 2016, Tanja Vermeulen, pelgrim 799

”Hoi ik ga op reis.
Ik ga lekker super kei ver weg.
En iedereen die mij gaat missen
heeft dikke vette pech.”

5 dagen ben ik nu onderweg, alleen, met al mijn bagage bij me. Tentje, slaapspullen, kleding en eten. En een boekje om in te schrijven, een camera voor foto’s en inmiddels in m’n hoofd al vele mooie herinneringen van de afgelopen dagen.

Hele fijne mensen mogen ontmoeten met mooie verhalen, vrolijke mensen, behulpzame mensen, verbaasde mensen…

En wauw, wat een mooie natuur, dit is écht genieten en wat rust krijgen. Bossen, heide, weilanden, beekjes, riviertjes, dijken… alles komt voorbij.

Ik kan niet goed beschrijven wat ik nu precies voel en ervaar, maar het is meer dan oké, eerder geweldig (ondanks fysiek redelijk gaar).

De laatste 20 km, rustig nog in twee dagen, dan zit deze fantastische reis erop. Nog 2 dagen tijd voor mezelf en mijn gedachten, wat een ontzettend fijne reis.

Van A naar A

Posted by on 10:00 in Routecamera Walk of Wisdom | 0 comments

Van A naar A
Pipowagen in het donker

Pipowagen in het donker

29-10-2015. J. van Beemster, pelgrim 338

Deze tocht leidt van A naar A, en draait dus zeker niet om de bestemming. Maar ’s avonds ergens aan te kunnen komen – bij een warm huis, en verwelkomende glimlach, de onervaren pelgrimsbenen te kunnen rusten- was voor mij telkens toch de kroon op de dag. En van de andere kant bekeken: Het is toch maar mooi als je voor iemand een bestemming kunt zijn.

Wandelen langs weideland

Posted by on 10:05 in Routecamera Walk of Wisdom | 0 comments

Wandelen langs weideland
Eenpersoonsbank

Eenpersoonsbank

22-12-2015. Josephien en Lia, pelgrims 234 en 314.

We wandelen langs een weideland
een bocht
een boom
met ’n eenpersoons
bankje aan de boom
van de boer
van het weiland
genietend van sigaar
en het werk is klaar
zitten
kijkend
naar zijn weiland
zijn.

Edellieden in gevecht

Posted by on 10:13 in Routecamera Walk of Wisdom | 0 comments

Edellieden in gevecht
Stenen kruis

Stenen kruis

19-03-2016. Erica, pelgrim 462.

In café de Tabaksplant in Afferden krijg ik dit boekje en het fototoestel in de handen gedrukt. Omdat ik het aanneem krijg ik mijn thee gratis! Tsja, wat ga ik daar nu weer mee doen? Ik loop van Tabaksplant de Waalbandijk op en daar staat een oud kruis met een prachtige achtergrond. Niet alleen het kruis is mooi. Wat een bijbehorend verhaal: ‘In 1542 trok een Franciscaner priester naar het kasteel van Druten om een stervende kasteelbewoner het laatste sacrament toe te dienen. Toen hij op de Waalbandijk liep, zag hij twee edellieden duelleren. Hij probeerde vrede te stichten tussen de kemphanen en sprong tussen beide. Daarbij werd de priester ongelukkig geraakt en gedood. Geschrokken staakten de edellieden hun gevecht en vol berouw begroeven ze de ongelukkige op de dijk. Het verhaal gaat dat ze daarna het klooster ingingen om te boeten voor hun zonden. Naderhand is op de plek van het graf een stenen kruis geplaatst. Dat kruis heeft alle eeuwen van overstromingen en dijk verbeteringen overleefd.”

”Laat vriendschap heelen wat grenzen deelen”

Posted by on 15:57 in Routecamera Walk of Wisdom | 0 comments

”Laat vriendschap heelen wat grenzen deelen”
Laat vriendschap heelen wat grenzen deelen

Laat vriendschap heelen wat grenzen deelen

25-10-2015. Clemon, pelgrim 373

We denken zo gemakkelijk in hokjes: wij…, zij… Dat maakt het leven enigszins overzichtelijk en we ontlenen er onze identiteit aan. Maar dit dualistisch denken leidt ook makkelijk tot vijandschap. Tijdens het pelgrimeren probeer ik lost te komen van deze dualistische concepten. Ik realiseer me dat veel grenzen niet meer zijn dan afspraken. Lopend in het grensgebied van Nederland en Duitsland merk ik dat aan alles. De mensen, het landschap, het dialect, zo heel veel verschillen ze niet aan weerskanten van de grens. Dit gevoel van verbondenheid wil ik doortrekken naar de wereld om me heen. We zijn allemaal één. Hetzelfde lijden, hetzelfde verlangen naar geluk. ”Laat vriendschap heelen wat grenzen deelen.”

Prestatie van de schepping

Posted by on 11:48 in Routecamera Walk of Wisdom | 0 comments

Prestatie van de schepping
De stilte voor de stad

De stilte voor de stad

27-04-2016. Simone, pelgrim 474

Ik heb zelf heel veel foto’s gemaakt op deze bijzondere, stille tocht. Eigenlijk alleen natuurfoto’s want dat blijft een voortdurende prestatie van de schepping. Ik liep alleen, deze tocht. In Grave was ik een heerlijke dag met mijn man, die de route in tegengestelde richting liep. Daarna weer alleen. Geen telefoon (niet vrijwillig, hij ging kapot). Fijne pleisterplaatsen. In Deest de camera + boekje. Een gratis kop thee. Buiten winterse buien in april. Wat zal ik fotograferen? Ach, ik kom het wel tegen. Vlak voor Nijmegen, op de dijk bij Weurt zie ik het. Het stille, eenzame bootje in een meertje. Daarachter weer de drukke stad. Werk, mensen, leven. Nog even de eenzaamheid, de stilte.

Kastanjes en vrijgevigheid

Posted by on 15:49 in Routecamera Walk of Wisdom | 0 comments

Kastanjes en vrijgevigheid
Kastanjes

Kastanjes

24-10-2015, Caren, Pelgrim 372

Toen ik een klein meisje was, zo’n 40 jaar geleden, zat ik tijdens het avondeten met gespitste oren te luisteren naar het geluid van vallende kastanjes. Die nam meneer Overman mee van zijn werk, vliegbasis Gilze-Rijen. Als hij van de bushalte naar huis liep, gooide hij een handvol in de tuinen van de kinderen in de buurt. Wij pelden de kastanjes zorgvuldig en peuzelden ze – met een beetje zout- op als toetje. Nog altijd raap ik graag kastanjes en denk dank terug aan meneer Overman. Bijzonder, hoe zo’n klein gebaar van vrijgevigheid je decennialang bijblijft.

Veldoven Groenlanden

Posted by on 15:42 in Routecamera Walk of Wisdom | 0 comments

Veldoven Groenlanden
Veldoven Groenlanden

Veldoven Groenlanden

23-10-2015. Pelgrims 364, 365 en 366

Daar aangekomen begon de zon te schijnen. Het meest bijzondere moment was dat bij één van ons een dagpauwoog neerstreek en zich liet fotograferen. In de muur hebben we een (onbrandbaar) waxinelichtje geplaatst.Pin It on Pinterest