Navigation Menu+

Schrijven is reizen in je hoofd

Posted on feb 19, 2017 by in Roze Zincamera, Zincamera | 0 comments

Schrijven is reizen in je hoofd

Schrijven is reizen in je hoofd

Door: Marja Visscher

Toen ik klein was vroeg iemand: ‘Wat wil je later worden?’ Ik hoefde niet lang na te denken. ‘Schrijver’, zei ik. Als lagere school kind kreeg ik in Rotterdam-Pendrecht de kinderrubriek in het wijkblad Contact. Later won ik prijzen bij verhalenwedstrijden. Volwassen en getrouwd werkte ik als journalist voor Wegener en runde vijfendertig jaar een uitgeverij die topografische boeken verzorgde en een glossy tijdschrift. Vorig jaar ging ik met pensioen en verkocht de uitgeverij. Weer vroeg iemand: ‘En wat ga je nu doen?’

‘Schrijven,’ zei ik. ‘Kreeg een contract bij Zomer & Keuning en in maart wordt mijn tweede literair-historische roman gepubliceerd. De jaren die gaan komen zullen tot misschien wel de mooiste jaren van mijn leven gaan behoren. Zonder dat ik door iets wordt afgeleid, kan ik elke dag schrijven. Schrijven is reizen in mijn hoofd, waarbij ik meer beleef dan ooit tevoren.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + = 3Pin It on Pinterest