Navigation Menu+

Veel gestelde vragen

Over Dit geeft zin

Hoe werkt Ditgeeftzin.nl?

Eigenlijk heel simpel. Er reizen twee camera’s door het land. Als je er toevallig eentje krijgt mag je daar een foto mee maken van wat jouw leven zin geeft. Die mag je onder begeleiding van een stukje tekst van maximaal 150 woorden op onze website plaatsen. Daarna geef je de camera weer door.

Hoe kan ik meedoen?

Het krijgen van de camera is een kwestie van geluk. Degene die de camera in bezit heeft, bepaalt aan wie hij of zij hem doorgeeft. Maar je kunt natuurlijk wel voor jezelf nagaan wat jouw leven zin geeft. Daar is geen camera voor nodig.

Hoe is Ditgeeftzin.nl tot stand gekomen?

Daarover lees hier alles.

Hoe lang duurt het project?

Zolang de camera’s doorgegeven worden. We hopen natuurlijk dat dat minimaal een jaar is. Als het langer duurt, dan duurt het langer.

Wat gebeurd er verder met de foto’s?

Voorlopig komen ze alleen op internet. In de toekomst kunnen we wellicht een tentoonstelling maken, of een fotoboekje met wat achtergrondverhalen.

Hoe zien de camera's eruit?

Wat heeft de Franciscaanse Beweging ermee te maken?

De initiatiefnemer van Ditgeeftzin.nl, Thomas Hontelez, is werkzaam bij de Franciscaanse Beweging. Zij ondersteunden dit project niet alleen financieel, maar geven Thomas ook de ruimte aan de site te werken.

De Franciscaanse Beweging brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

 


 

Over het camerabezit

Hoe lang mag ik de camera houden?

Een week. In die week maak je een foto en geef je de camera weer door.

Mag ik de camera doorgeven aan wie ik maar wil?

Ja. Je bent vrij om te kiezen, mits de camera maar in Nederland blijft.

Hoeveel foto’s mag ik maken?

Zoveel je wilt. Maar uiteindelijk stuur je ons er één toe die op de website komt.

Hoe laad ik de camera op?

Onderin het kistje vind je de stekker en een usb-kabel. Beide zitten vast in het kistje, dus trek niet te hard. De stekker kun je gewoon in het stopcontact steken. De usb-kabel steek je in de uitsparing die aan de buitenkant van het kistje gemaakt is (goed aanduwen). De andere kant van de usb-kabel steek je aan de onderkant van de camera in de usb-ingang. De camera laadt nu op.

Hoe krijg ik mijn foto op de pc?

Daar zijn twee manieren voor:

  1. Onderin het kistje vind je een usb-kabel. Dit zit vast aan het kistje, dus trek niet te hard. Stop de grote stekker in de computer en de kleine in de camera. Als er verbinding gemaakt is, kun je jouw foto overzetten naar de pc.
  2. Onderin in de camera zit een klepje. Daar zit de geheugenkaart in verborgen. Als jouw computer een SD-kaartadapter heeft kun je de kaart daar in steken en de foto naar de pc kopiëren. Vergeet niet de SD-kaart weer terug in de camera te stoppen als je klaar bent.

 

Heb je andere vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

 

 

 Pin It on Pinterest